Клиентилизмът напуска БСП. Това заяви заместник -председателят на червената партия Атанас

...
Клиентилизмът напуска БСП. Това заяви заместник -председателят на червената партия Атанас
Коментари Харесай

БСП не страдала за Перник, кметът бил любимецът на Борисов

Клиентилизмът напуща Българска социалистическа партия. Това съобщи заместител -председателят на алената партия Атанас Зафиров като коментар за всеобщото овакантяване на социалисти в Перник. Според него те не изпълнили задачата за преодоляване на Българска социалистическа партия и премахване на водача. Целта била партията да е послушна.

Не е загуба, сподели още Зафиров, съгласно който това е началото на един възстановителен развой.
-->
Отдавна алените в Перник не се чувствали част от Българска социалистическа партия, а работели за други обединения. Една клиентилистка групировка напуща Българска социалистическа партия, още веднъж съобщи Атанас Зафиров и настоя тези хора с изключение на партията  да изоставен и постовете си, на които са с помощта на партията.

Българска социалистическа партия не е брошка, която да си закичиш, когато ти е комфортно, уточни Зафиров. Тези хора разочаровали гласоподавателите си, съгласно него. Той визира Станислав Владимиров, който назова " обичания кмет на Бойко Борисов ".

Малко преди този момент кметът на Перник Станислав Владимиров обяви, че напуща социалистическата партия. Очаква се водещите лица на пернишката организация също да изоставен.

Станислав Владимиров бе измежду първите социалисти, които влязоха в конфликт с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и то по повод отпуснатите от Министерски съвет по време на ръководството на ГЕРБ средства за за създаване на тръба, с цел да се откри решение на водната рецесия в Перник, поради която в продължение на месеци гражданите бяха на воден режим. Владимиров напусна Националния съвет още предишното лято с остри рецензии към Нинова.

В събота на конгреса на БСП бяха изключени 13 членове на Националния съвет, част от които скандираха " оставка " за водача си Корнелия Нинова - Светлана Шаренкова, Петър Витанов, Петя Михалевска, Ленко Петканин, Петко Димитров, Валери Жаблянов, Мартин Жлябинков, Ана Пиринска, Николай Бриевски, Атанас Атанасов, Ралица Андреева, Ваня Добрева, Костадин Паскалев. 

Днес Валери Жаблянов, който е в спор с управлението на Българска социалистическа партия още от 2020 година, само че не е напуснал партията, се появи на внасянето на документите за регистрация в ЦИК за предстоящите избори дружно с новата групировка Левицата, събрана преобладаващо от някогашни членове на Българска социалистическа партия, в това число знакови имена като Мая Манолова, Татяна Дончева и Румен Петков, напомня money.bg. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР